Home

Residentie August in Ieper

Residentie August

14 lichtrijke appartementen en 2 handelsruimtes in Ieper

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Welkom

Beste,

met trots stelt Art of Building Residentie August aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen op de hoek van de Haiglaan en De Augustijnenstraat te Ieper. Het geniet tegelijk van de rust van de Ieperse stadsrand, bevindt zich op wandelafstand van de historische Grote markt van Ieper en kent een ideale ontsluiting in diverse richtingen op het omliggend verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden Art of Building om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 14 lichtrijke appartementen en 2 handelsruimtes op te trekken. In Residentie August speelt de architectuur met karaktervolle kleuren en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in de Ieperse stadsrand en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De appartementen zijn ruim en leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte die rechtstreeks grenst aan hun appartement.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze appartementen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder het historische karakter van de stad Ieper. Gezien de schaal van het project zal dit leiden tot een minimum aan latere opvolging en syndickosten.

Ontdek alles over Residentie August op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die deze Residentie ‘ te bieden heeft. Uw ervaring? We horen het graag!

Inplanting
en architectuur

Het project bestaat uit 2 handelsruimtes en 2 woongelegenheden op het gelijkvloers, 4 op het eerste en 2de verdiep en 2 op de 3de verdieping. Elk appartement heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 74 tot 111 m². Ze beschikken allemaal over 1 of 2 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een ondergrondse staanplaats worden gereserveerd op de site. Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding.

Bij het ontwerp van de appartementen staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door zowel elk appartement te voorzien van voldoende glaspartijen kan men in elk appartement genieten van veel lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle grijs-witte tinten in combinatie met bronze schrijnwerk. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk. Deze energiezuinige nieuwbouwappartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de Ieperse regio.

Ligging

Augustijnensraat – Ieper

De residentie is rustig gelegen maar geniet tegelijk van de bereikbaarheid van de Historische Grote Markt en de perfecte ontsluiting op het omliggende verkeersnet, een absolute troef van deze residentie. Shoppen, onderwijs, genieten en ontspanning,… allemaal op een boogscheut verwijderd.

Ieper
Leeft

Wat voorafging...

Ieper is een stad met een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad. Ieper was toen één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhalle is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint-Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit deze periode. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op.

Vandaag… een bruisende stad

De stad is omgeven door een groene gordel, de vestingen, een prachtig wandelgebied. De Menenpoort is het grootste herdenkingsmonument aan de Eerste Wereldoorlog, waaronder elke avond om 20 uur de Last Post wordt geblazen: een beklijvend moment. Het In Flanders Fields Museum en het Yper Museum, beiden in de Lakenhalle op de Grote Markt, brengen samen met het Merghelynck Museum een overzicht van de meer dan 1.000 jaar Ieperse geschiedenis. Ieper is een stad op mensenmaat, die je zeker zal bekoren. De talrijke plekjes en musea om te ontdekken, de gezellige cafés, lekkere restaurants om te proeven en het uitgebreid aanbod aan zalige logeeradresjes brengen continu nieuwe interesse naar de Stad.

Het Ieper van morgen…

Ieper heeft een aantal intense jaren van herdenkingen achter de rug. Kleine herdenkingen, maar ook grote evenementen plaatsten de stad in de schijnwerpers. Nu deze grote herdenkingen achter de rug zijn, komt Ieper opnieuw tot rust. In en rond de stad blijft men terugkijken naar het verleden, maar met grote focus op de toekomst. Ieper kreeg na het pausbezoek van 1985 het predicaat ‘Vredesstad’. Dit willen men nu nog meer naar buiten dragen: een verdraagzame stad waar de geschiedenis de basis is voor de toekomst. Een toekomst voor alle mensen: gezinnen met kinderen, jong en minder jong, mensen in beweging die toch willen stilstaan bij al het moois dat de regio te bieden heeft. Wandelend en fietsend doorheen de groene glooiende omgeving die rust uitstraalt.

 • Grote Markt met Lakenhallen

 • Historische omwalling rond Ieper

 • Het gerechtshof

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Art of Building kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie,  kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling.  Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad.  De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven.  Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De appartementen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Vraag ons het gedetailleerd lastenboek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 057 36 48 62

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast u eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, klant georiënteerde aanpak en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door bijkomende experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten. 

De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan
(100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te open voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomappartement te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen;

 • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types appartementen

 • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.

 • Het personaliseren van uw appartement is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.

 • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw appartement, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.

 • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

   

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een appartement als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces.  Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een appartement is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van het de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier het appartement en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de meergezinswoning volgens het schema vermeld  op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (6 of 21%)

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw appartement. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkooplastenboek staat het bouwproces, de klantenbegeleiding en algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze wordt vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.       

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel.”

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in het appartement. Hiervan wordt een schriftelijk verslag (proces-verbaal) opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek!

Verkoopplannen

 • Inplantingsplan

 • Handelspand 0.1

 • Handelspand 0.2

 • Appartement 0.1

 • Appartement 0.2

 • Appartement 1.1

 • Appartement 1.2

 • Appartement 1.3

 • Appartement 1.4

 • Appartement 1.5

 • Appartement 2.1

 • Appartement 2.2

 • Appartement 2.3

 • Appartement 2.4

 • Appartement 2.5

 • Appartement 3.1

 • Appartement 3.2

 • Kelderplan

Gallery

 • BV 884 A 2021 10 25

 • BV 884 B 2021 10 25

 • BV 884 C 2021 10 25

 • BV 884 D 2021 10 25

 • BV 884 E 2021 10 25

 • BV 884 Int App 1 1 A 2021 10 21

 • BV 884 Int App 2 5 B 2021 10 21

14 lichtrijke appartementen en 2 handelsruimtes in Ieper zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Art of building

 • Architect

  Cottreel architecten

 • Ingenieur

  Buro RR

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder

Residentie Switch in Poperinge

Residentie Switch

4 woningen in Poperinge

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Welkom

Beste,

met trots stelt Art of Building “Residentie Switch” aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen in de Switch Road te Poperinge. Het geniet tegelijk van de rust van de Poperingse stadsrand, het bevindt zich op wandelafstand van de Grote markt van Poperinge en kent een ideale ontsluiting in diverse richtingen via het omliggend verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden Art of Building om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 4 woningen op te trekken. In Residentie Switch speelt de architectuur met een strak kleurenpalet en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in het straatbeeld van Poperinge en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De woningen zijn ruim en leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen en/of tuinzones zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over één of meerdere private buitenruimtes die rechtstreeks aan hun woning grenzen.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze woningen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder het charmant karakter van de stad Poperinge, de rust en tegelijk toeristische rijkdom van de Westhoek.

Ontdek alles over Residentie Switch op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die ons project te bieden heeft.

Uw ervaring ? We horen het graag !

Inplanting
en architectuur

Het project bestaat uit 4 woningen. Elke woning /appartement heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 135 tot 175 m². Ze beschikken allemaal over 2 of 3 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een garage, carport of staanplaats worden gereserveerd op de site. Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding.

Bij het ontwerp van deze schakelwoningen staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door elke woning te voorzien van voldoende glaspartijen kan men telkens genieten van veel lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle genuanceerde witte-grijze tinten. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk.

Deze energiezuinige schakelwoningen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio van Poperinge.

Ligging

Hoek Veurnestraat - Switch Road

De residentie is rustig gelegen aan de rand van het Burggraaf Frimoutpark, het stadspark van Poperinge, maar geniet tegelijk van de vlotte verbinding met de ring. De prachtige markt met enkel opvallende gevels en leuke terrasjes roept altijd een gezellige sfeer op. Shoppen, onderwijs, genieten en ontspanning,… allemaal op een boogscheut verwijderd.

Poperinge
Leven als god naast Frankrijk!

Het Burggraaf Frimoutpark

Het stadspark, genoemd naar Burggraaf Dirk Frimout (eerste Belg in de ruimte), vormt de groene long in het centrum van Poperinge. Ontdek in het 3 hectare grote park de drie verschillende zones: een demonstratiezone met verschillende tuintjes, een ecologische zone en een recreatieve zone. Je kan er een mooie wandeling maken, genieten van de prachtige waterpartijen en de variatie van planten en vogels. Een echte oase van rust. Hou met de kinderen zeker even halt bij het speelplein in het begin van het park. Kinderen van peuter tot tiener beleven er plezier. In de lente-en zomermaanden is het park het decor van vele optredens en openluchtevenementen.

Tal van evenementen

Het toeristisch seizoen in Poperinge start traditioneel wanneer de hopscheuten geoogst en geproefd worden.

In de zomer trekt het kunstenfestival van Watou bezoekers uit heel het land. Het jaarlijkse kunstenparcours combineert poëzie met beeldende kunsten in een unieke omgeving. Poperinge pakt ook uit met zijn internationale Keikoppencarnavalstoet, 1 mei-rommelmarkt, de Vierdaagse van de Ijzer, het weekend van het volkscafé,…..

Poperinge is ook de hoofdstad van het Goede Leven. Om de 3 jaar staat de stad helemaal in het teken van de Bier- en Hoppefeesten. Met de wervelende Hoppestoet, een bruisende Hopkoninginverkiezing en natuurlijk de lekkerste biermarkt van de regio.

Het hele jaar door

Fietsers voelen zich helemaal thuis in Poperinge. Wat dacht je van een bierfietsroute of de Schreveroute langs de Belgisch-Franse grens. Door het goed uitgebouwd en veilig fietsnetwerk met knooppunten, maakt het rondtoeren hier nog plezanter.

Trek je wandelschoenen aan en kies één van de vele wandelroutes of stippel zelf uw route uit langs de hoppevelden, het oorlogsverleden,… en geniet van de waanzinnig mooie natuur.

Kort samengevat, het is aangenaam vertoeven in Poperinge, er is voor elk wat wils!

 • Een veilig en uitgebouwd fietsnetwerk

 • De Hoppestreek

 • De Grote Markt

Mogelijke indeling woning 2, de gebruikte materialen kunnen afwijken van het standaard lastenboek. De meubels, toestellen en sfeerbeelden zijn ter illustratie.

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Art of Building kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie, kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling. Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad. De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven. Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De woningen/appartementen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Vraag ons het gedetailleerd lastenboek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 057 36 48 62

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/ praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast u eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, onze klantgeoriënteerde aanpak en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door bijkomende experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten.

De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan
(100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te open voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomwoning/-appartement te realiseren.

 • Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen;
 • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types woningen/appartementen
 • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.
 • Het personaliseren van uw woning/appartement is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.
 • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw woning/appartement, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.
 • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een woning/ appartement als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces. Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een woning/appartement is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst
Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier de woning/het appartement en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.
De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie of het forfait van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de woning of meergezinswoning volgens het schema vermeld op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (6/21%).

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw woning /appartement. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkooplastenboek staat het bouwproces, de klantenbegeleiding en de algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze wordt vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel.”

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in de woning/ het appartement. Hiervan wordt een schriftelijk verslag en proces-verbaal opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging! Welkom in uw nieuwe stek!

Verkoopplannen

 • Overzicht

 • Woning 1

 • Woning 2

 • Woning 3

 • Woning 4

Gallery

 • BV 880 A 2021 06 29

 • BV 880 B 2021 06 29

 • BV 880 E 2021 06 29

 • BV 880 G 2021 06 29

 • BV 880 H 2021 06 29

 • BV 880 Int A 2021 06 28

 • BV 880 Int B 2021 06 28

 • BV 880 Int C 2021 06 28

De 4 woningen in Poperinge zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Art of building

 • Architect

  Filip De Leeuw

 • Ingenieur

  Ploegsteert

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder

Residentie Pont Albert Nieuwpoort

Pont Albert

Heerlijk wonen aan zee

Altijd al aan zee willen wonen? Genieten van rust, op een unieke locatie die meer biedt dan zon, golven en strand? In het bruisende Nieuwpoort, vlakbij de jachthaven, de historische binnenstad en aan het water van de kaai, verrijst Pont Albert. Achttien ruime en zonnige appartementen in een bijzonder pand met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Jouw toekomst?

“18 appartementen die uitblinken door hun historisch karakter en bijzondere locatie.”

Kom en ontdek:
+ de historiek van het pand
+ het plezier van de jachthaven
+ de rust van natuur en water

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

In Nieuwpoort

zit je goed

Je voelt het al langer. Het borrelt in Nieuwpoort. Het strand behoort tot de breedste van de kust, maar ook naast zon, zee en zand heeft de kuststad steeds meer te bieden. Nieuwpoort leeft. Winkels, boetieks en (top)restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. In reservaat IJzermonding krijgt de natuur alle kansen en het groene hinterland verrast. Nog indrukwekkender dan de lange wandelpromenade en verkeersvrije zeedijk is de plezierjachthaven, de grootste van Noord-Europa. Een haven met toekomstplannen, want er komt binnenkort ruimte voor 500 plezierboten bij.

Nieuwpoort is voor genieters, van natuur, water,
ondergaande zon en lekker eten. Van rust en gezellige drukte.
De veelzijdigheid geeft zuurstof.

 • Vuurtoren

 • Zitten

 • Kindzee

 • Naardezee

 • Opeenbeankje

Pont Albert

de perfecte
uitvalsbasis

Net ver genoeg van de drukte in Nieuwpoort-Bad en binnen de gezellige stadskern, is de locatie uniek. Pont Albert ligt aan de kaai bij De Ganzepoot, het sluizencomplex dat een cruciale rol speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Eyecatcher daar is het imposante Koning Albert I-monument. Ook de grootste plezierjachthaven van Noord- Europa is vlakbij. Stap je buiten, dan ligt de vismijn met de kleurrijke vissersboten en heerlijke visrestaurants op wandelafstand. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend en een pak lokale winkels bereik je makkelijk te voet of met de fiets. Alles dichtbij dus, ook de pracht en rust van natuur, en heel wat fietsroutes. Pont Albert is de perfecte uitvalsbasis om je volledig onder te dompelen in wat Nieuwpoort te bieden heeft. Omgeven door water laad je hier je batterijen op.

+ de sfeer van de kaai en jachthaven
+ de zuurstof van de natuur
+ de vlotte bereikbaarheid met tram en bus

In Nieuwpoort

aan de kaai

Pont Albert. Brug over de IJzer. Café. Oorlogsmonument. Een begrip in Nieuwpoort. Een bekende gevel met een rijke geschiedenis. Het pand is wezenlijk onderdeel van het beschermde sluizencomplex De Ganzepoot, een plek die tijdens de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol speelde. De sluizen zetten de Ijzervlakte onder water en maakten zo een einde aan de opmars van Duitse soldaten. Een heldendaad! Het Koning Albert I-monument op de rechterboord van de stroom, goed zichtbaar vanop de Langebrug, moest de helden van de Ijzer eren.

Vier gevels in de omgeving vertellen dit verhaal verder. Ze vormen een beeld van het Interbellum en zijn historisch bijzonder waardevol. Café l’Eclusier, Hotel L’Inondeur, Hotel L’Yser en café du Pont Albert. En deze laatste krijgt nu een veelbelovende toekomst. Zonovergoten appartementen, en een nieuwe beleving, met oog voor alles wat Pont Albert ooit was. Brug over de Ijzer. Café. Oorlogsmonument.

Architectuur als antwoord op een

historisch verleden

Even uniek als de ligging is het architecturale verhaal. Een historische analyse van de omgeving, uitgewerkt in doordachte architectuur en een renovatie met hoge erfgoedwaarde. De gevel van het hoekpand ‘café du Pont Albert’ wordt hersteld naar het originele model en de oorspronkelijke kleur. Ook de (historische) gebouwen en gevels van vier cafés in de omgeving zijn een inspiratie voor het ontwerp.

Een knap staaltje architectuur, dat perfect in het straatbeeld past. Een kruisbestuiving tussen historische omgeving en frisse toekomstvisie. Een uniek project. Geen klassieke opbouw maar een variatie aan vormen en (dak)hoogtes, met focus op kleinschaligheid en individualiteit. Strakke lijnen en uitgepuurde details. Pont Albert, een ambitieus project en een meerwaarde voor Nieuwpoort en de kust.

Ruimte, comfort en

thuiskomen aan zee

Genieten van de rust en van de zee, met elkaar of met je gezin? In de achttien fijn afgewerkte, ruime en zonnige appartementen is het heerlijk wonen. Elk appartement heeft een uniek zicht. Of je kijkt uit op het Koning Albert I-monument, of op het water van De Ganzepoot of je kiest om de hoek een appartement met zonnekant aan de Koningin Elisabethlaan. Er is keuze tussen appartementen met 1 of met meerdere slaapkamers. De appartementen zijn ruim en grote ramen laten natuurlijk licht binnen. Onder het gebouw is voldoende parkeerplaats voorzien.

Geen betere en gezondere plek om te wonen dan aan zee, en Pont Albert gaat nog een stapje verder. De locatie is adembenemend, het pand bijzonder en de beleving intens. Schoenen uit, diep ademhalen en thuiskomen. Welkom in Nieuwpoort! De koffie staat al klaar.

Jouw toekomst in

Nieuwpoort

Genieten van de rust en van de zee, met elkaar of met je gezin? In de achttien fijn afgewerkte, ruime en zonnige appartementen is het heerlijk wonen. Elk appartement heeft een uniek zicht. Of je kijkt uit op het Koning Albert I-monument, of op het water van De Ganzepoot of je kiest om de hoek een appartement met zonnekant aan de Koningin Elisabethlaan. Er is keuze tussen appartementen met 1 of met meerdere slaapkamers. De appartementen zijn ruim en grote ramen laten natuurlijk licht binnen. Onder het gebouw is voldoende parkeerplaats voorzien.

Geen betere en gezondere plek om te wonen dan aan zee, en Pont Albert gaat nog een stapje verder. De locatie is adembenemend, het pand bijzonder en de beleving intens. Schoenen uit, diep ademhalen en thuiskomen. Welkom in Nieuwpoort! De koffie staat al klaar.

Colofon

Architect: A1 Planning architecten
Bouwheer: Art of Building bv
Ontwikkelaar: Pont Albert
Projectcoördinator: B&V Project bv
Lay-out en vormgeving: Studio Arsène
Beelden: Bureel Visueel
Dronebeeld: Is It A Plane
Fotografie: Westtoer

 • App 00.01

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie.

  De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 00.02

 • App 00.03

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 00.04

 • App 01.01

 • App 01.02

 • App 01.03

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief. 

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 01.04

 • App 01.05

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief. We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen.

  De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 02.01

 • App 02.02

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 02.03

 • App 02.04

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 02.05

 • App 03.01

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 03.02

 • App 03.03

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

 • App 03.04

  De oppervlakte van de appartementen hebben wij gemeten als volgt: de buitenkant van de gevel, midden woningscheidende muur, technische koker inclusief.

  We hebben geen rekening gehouden met in- en uitpandige plannen. De terrasoppervlakte werd bruto gemeten. De afmetingen op dit plan zijn indicatief kunnen nog licht wijzigen in functie van uitvoeringsdetails, stabiliteitsstudie en EPB-studie. De keukenindeling wordt voorzien zoals opgenomen op het plan. Ander maatmeubilair en losse inrichting zijn standaard niet inbegrepen.

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder

Residentie Legno Poperinge

Residentie Legno

8 appartementen
met een strakke tijdloze uitstraling
Op de gronden van voormalige houthandel Gekiere
Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Beschrijving van Residentie Legno

Het gebouw telt 3 verdiepingen met 2 of 3 slaapkamerappartementen. De appartementen variëren van 103 tot 140 m² grootte.

Op de derde etage bevindt zich de driekamers penthouse. 

Dit project onderscheidt zich van de huidige nieuwbouwprojecten door zijn strakke tijdloze uitstraling en de grootte van de woonentiteiten.

Garages en bergingen vind je achteraan het gebouw.

Residentie Legno ligt aan de rand van de stad, op wandelafstand van het station en winkels zoals Delhaize, slager, fruit- en groetenwinkel,…

Bij dit unieke project heeft elk appartement grote glaspartijen. De lichtinval is hierbij optimaal, Zo geniet je als bewoner een maximaal wooncomfort.

Elk appartement richt je in naar eigen smaak. Zo kies je zelf je favoriete materialen.

Gallery van Residentie Legno

 • P 1905 A 20190429

 • P 1905 B 20190411

 • P 1905 B 20190429

 • P 1905 Drone 20190418

 • P 1905 E 20190418

 • P 1905 G 20190411

Ligging

Ieperstraat 216,
8970 Poperinge

Residentie Legno

50.8546,2.7279

Residentie Legno in Poperinge is een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Depoorte.immo

 • Architect

  Vandewyckel Architecten

 • Ingenieur

  Ploegsteert.com

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA

 • Info & verkoop

  Dewaele vastgoed met advies

 • Info & verkoop

  Era @t home


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw

Lees verder

We zijn er voor jou,
we kijken uit naar onze samenwerking.

Contact

Hofstraat 2/ 101
8970 Poperinge, België
 • Kantoor
 • E-mail
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren

 • Ma - Vr
  9 - 16u
 • Za/ Zo
  Gesloten

Bel voor een afspraak

057 36 48 62
Afspraken van 7 tot 20u

Kantoor

Hofstraat 2/101
8970 Poperinge
Maatschappelijke zetel
Proones 27
8970 Poperinge

© B&V Project BV
Proones 27 8970 Poperinge
BTW: BE 0841.905.461

This website is cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD

Bouwcoördinatie en bouwadvies B&V garandeert u een meerwaarde voor particulier, professional EN projectontwikkelaar in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Onder meer Ieper, Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare, Veurne, Knokke-Heist, Poperinge, Diksmuide, Oostkust en Westkust, . We staan u bij voor bouwcoördinatie, als projectontwikkelaar en voor bouwcoördinatie Ieper. Meest recente projecten zijn Legno Poperinge De Morgenster in De Panne en De Markies in Nederbrakel.